Namaak bestrijden
Hoed u voor namaak met het programma '3M™ Littmann® stethoscopen. Geautoriseerd distributeur'

Gebruik van namaak 3M Littmann stethoscopen kan de klinische diagnose in gevaar brengen, waarschuwt fabrikant 3M. Een uitgebreid registratieprogramma voor distributeurs in West-Europa moet de echtheid van uw aangeschafte Littmann stethoscoop garanderen.

 • Als beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg wilt u dat uw instrumenten aan de hoogste normen voldoen en daarom kiest u ook voor een Littmann stethoscoop van 3M, een merk dat staat voor superieure akoestiek. Maar kiest u ook bewust waar u de Littmann stethoscoop aanschaft?

  Op internet zijn talloze veilingsites te vinden die Littmann stethoscopen aanbieden voor spotprijzen. Deze liggen vaak 30 tot 40 procent lager dan de aanbevolen verkoopprijs. De verkoper adverteert vaak met grote voorraden die direct leverbaar zijn. Met een koopje is op zich niets mis. Maar als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Daar komt nog bij dat de prijs soms dicht bij de winkelprijs ligt, wat uw vertrouwen dat u met het originele product te maken hebt alleen nog zal versterken.

  Namaak 3M Littmann stethoscopen worden steeds beter en lijken steeds meer op het originele product. Voor een ongeoefend oog ziet de stethoscoop er bedrieglijk echt uit: de doos is voorzien van het merklogo en bevat een slang uitgevoerd in een actuele kleur, een borststuk met Littmann-logo, Soft-Sealing oordopjes en een bijsluiter. Ook kunnen een partijnummer, serienummer en valse CE-markering zijn vermeld. Maar werkt hij ook goed?

  “Namaak 3M Littmann stethoscopen hebben mogelijk niet dezelfde superieure akoestische kwaliteit en hetzelfde bereik als het originele Littmann-product”, zegt Jonathan Neachell, business manager West-Europa bij 3M. “Dit kan uw klinische diagnose bij patiënten in gevaar brengen omdat u niet het volledige spectrum van lichaamsgeluiden met het juiste volume kunt horen. Deze nagemaakte stethoscopen kunnen ook zijn vervaardigd van inferieur materiaal of bepaalde belangrijke functies van een originele Littmann stethoscoop missen”, voegt hij daaraan toe.

  Hoe kunt u dan zien of uw Littmann stethoscoop echt is? Koop altijd bij een webwinkel die is voorzien van het logo ‘3M Littmann stethoscopen. Geautoriseerd distributeur'. Dit logo, dat nu ook wordt gevoerd door 3M-erkende distributeurs in West-Europa, is uw garantie dat u een product koopt dat het resultaat is van vele jaren innovatief onderzoek naar auscultatie door 3M. Wees op uw hoede voor namaak - kies voor zekerheid en koop via een webwinkel met het logo '3M Littmann stethoscopen. Geautoriseerd distributeur'.

  Bezoek voor meer informatie
  www.3mnederland.nl

  Over 3M
  Bij 3M werken we samen aan wetenschap om het leven van mensen elke dag weer te verbeteren. Met $ 30 miljard omzet en 90.000 werknemers staan wij in contact met klanten over de hele wereld. Kom meer te weten over de creatieve oplossingen van 3M voor mondiale kwesties op www.3mnederland.nl, of volg ons op Twitter via @3M of @3MNewsroom.

  3M is een handelsmerk en Littmann is een geregistreerd handelsmerk van het bedrijf 3M.


Aanvullende bronnen

 • Zeven redenen waarom toegewijde professionals Littmann stethoscopen kiezen.

 • Vind de Littmann stethoscoop die u echt wilt via een online winkel, de boekenwinkel op de campus of een in een winkel bij u in de buurt.

 • Krijg hulp bij het kopen en het leren gebruiken van een stethoscoop.